NévjegyPartner

Szórólap, hajtott brosúra

Egy konkrét üzenet gyors célba juttatásához a színes szórólap mindig segítségedre lesz. Hatékony, gazdaságos reklámeszköz, amely készülhet egylapos vagy hajtogatott formátumban.
A cégek körében közkedvelt hajtott brosúra akkor a legelőnyösebb, ha egyszerre több témát szeretnél tagoltan bemutatni ügyfeleidnek. Az oldalak jól elkülönülnek egymástól, ezáltal kínálatod részletezése egyszerűvé válik. A brosúra egy-egy önálló oldalán bemutatva átláthatóbb lesz ügyfeleid számára, így az üzeneted is könnyen célba ér.

Színes szórólap, hajtott brosúra nyomtatás A7-től A/4-ig, vagy egyedi méret megadásával

Ebben a tartományban tetszés szerint bármilyen méretet megadhatsz, véleményünk szerint erre a célra legjobb választás az A6, A5 és LA4-es formátum. Szabvány méreteknél általában kevesebb hulladékkal kell számolni, így gazdaságosabb. Méreten mindig a kész méretet értjük, azaz hajtott termékeknél összehatva, és nem kiterítve.

Milyen papírt válassz színes nyomtatáshoz?

A megfelelő papír kiválasztása több szempontból is fontos, vele kerül első fizikai kapcsolatba ügyfeled, valamint típusa a nyomat jellegét is meghatározza. Másmilyen lesz matt, selyemmatt vagy fényes felületen, különösen fotóknál.

Szórólaphoz, brosúrához leggyakrabban alkalmazott papírfajtánk a műnyomó papír, mely kiválóan alkalmas fényképet és illusztrációt tartalmazó munkákhoz, a színek tisztán, élénken jelennek meg rajta.

Visszafogott dizájnhoz, antik stílushoz a natúr felületű ofszet papír is jó választás. A nyomtatott színeket nem adja vissza annyira élénken, viszont hatásában természetes és alkalmasabb utólagos írásra, pl. egy kitöltendő űrlap esetén.

Véleményünk szerint erre a célra legjobb a 135 grammos, selyemmatt felületű műnyomó de több papírvastagságban is készülhet: 90g, 115g, 135g, 150g, 170g. (viszonyításként: a normál fénymásoló papír 80g). Hajtogatott szórólapnál a vékonyabbakat ajánljuk, amúgy készülhet akár 350 grammosra is.

Kötészeti megoldásaink brosúrához

A szórólap a klasszikus egylapos formátum mellett készülhet félbehajtva, emellet 2-, 3- vagy 4 helyen hajtva. Hajtogatáshoz három mintát ajánlunk. Az oldalankénti tagolt tördelés göngyölt hajtással lesz átláthatóbb, a harmonika szerű „Z” hajtás pedig kinyitva, nagyobb összefüggő ábrázoláshoz tökéletes megoldás, ahogy a térkép szerű, +hajtás is.

A vastag papírt a hajtás helyén bígeljük, így szebb lesz a hajtási él, emellett fóliázással is védhetjük a sérüléstől, kirepedésektől (170g-tól). Felületkezeléshez általában matt fóliát alkalmazunk, de fényeset is választhatsz.

Szórólap nyomtatás perforálással

Gyakori megoldás kupont elhelyezni, akár több kuponból is állhat a nyomtatvány. Ezt perforálással tehetjük feltűnőbbé, valamint leválasztását is megkönnyítjük. Maximum 20 vízszintes vagy függőleges perforációs vonal választható, egymástól minimum 50 mm távolságra, melyek kifutnak a termék széléig, és valamely oldalával párhuzamosak.