NévjegyPartner

Névjegykártya készítés

Grafikai tervezés és nyomdai kivitelezés.

Névjegykártya készítés, tervezés és nyomdai kivitelezés

Névjegykártya kínálatunkban klasszikus, mattfóliás, formalakkos és kreatív papírra nyomtatott névkártyák,
grafikai tervezéstől a nyomdai kivitelezésig, házhoz szállítva.

Klasszikus névjegykártya négyszínnyomással (CMYK)

100 db – 38 Ft / db-tól
500 db – 22 Ft / db-tól
1000 db – 17 Ft / db-tól
bővebben a megrendelőlapon.

Mattfóliás névjegykártya UV formalakk lehetőséggel

100 db – 68 Ft / db-tól
500 db – 38 Ft / db-tól
1000 db – 29 Ft / db-tól
bővebben a megrendelőlapon.

Texturált felületű, kreatív papírra nyomtatott névjegykártya

100 db – 43 Ft / db-tól
500 db – 27 Ft / db-tól
1000 db – 22 Ft / db-tól
bővebben a megrendelőlapon.

Kedvezmények:  200 db-tól a névkártyák grafikai tervezése díjtalan.  Kétoldalas LUX kártyáink esetében a hátlap nyomtatásáért nem számítunk felárat.

Díjtalan tervezés

Ha egyedi dizájnt szeretnél, sablonok helyett vedd igénybe grafikai stúdiónk szolgáltatását! Nálunk a kártyák szerkesztése 200 db-tóé díjtalan, meglévő átalakítása, és új design tervezésekor egyaránt.
A megrendelőlapon válaszd a díjtalan tervezés opciót, majd írd meg elképzeléseid. A szerkesztést nagy gondossággal végezzük, majd látványtervet küldünk kész névjegyedről. Átfutási idő: 24-48 óra.

Mennyiségi kedvezmények

A kártyáknál nevenkénti mennyiségi kedvezményt alkalmazunk, ami kimondottan előnyös céges megrendelők számára. Mit jelent ez a gyakorlatban?
Pl., 5×100 db kártya esetén nem a nevenkénti 100 db-os egységárral, hanem a mennyiségeket összevonva, a kedvezőbb, 500 db-os árral számolunk.​ A megrendelőlapon ezért is érdemes több mennyiségre is kalkulációt készítened.

100% Minőségi garancia

A kártyák nyomdai kivitelezésére feltétel nélküli, 100%-os minőségi garanciát vállalunk. Ha nem vagy megelégedve munkánk színvonalával, egyeztetünk veled a továbbiakról. Kérésedre újragyártjuk, vagy – ha ez nem lehetséges – visszafizetjük a termék árát.
Referencia munkáikból
grafikai tervezés

1. Névjegy tervezés

A névjegykártya készítés egy komplex folyamat, aminek egyik kiemelten hangsúlyos állomása a terv/design megalkotása. Elsődleges szempont, hogy névjegyed stílusa passzoljon az általad képviselt brand-hez, valamint tükrözze a saját ízlésvilágodat.

A tervezéssel párhuzamosan gondolni kell a papírválasztásra is, mivel csak akkor lesz tökéletes névjegyed, ha a design, a nyomdai technika és a papír összhangban van egymással. Például kreatív papírhoz minimál designt, míg „fullcolor” és színátmenetes grafikához Lux kártyánkat ajánljuk.

 

névjegykártya papír

2. Papír választás

A névjegykártya alapja a papír, amire a nyomat kerül. Meghatározó tényező, amikor egy kártya minőségéről beszélünk. Lehet fényes vagy matt, sima felületű vagy texturált, általános elvárás, hogy jó tartással rendelkezzen. Az általunk leginkább felhasznált 350 grammos típusok kimondottan erősnek számítanak.

Ha egyedi, strukturált felületű névjegykártyát szeretnél, kreatív névkártyánk a számodra megfelelő. Klasszik és Lux kártyáink sima felületű, műnyomó papírra készülnek, mely az élénk és mély tónusú színek, kontrasztos szöveg nyomtatására alkalmas. Bővebb ismertetőt a Lux és Klasszik oldalon találsz.

színpaletta

3. Névjegykártya nyomtatás

Bármilyen jól sikerült a látványterv, a nyomat minősége döntően meghatározza az összképet. Alapvető elvárás, hogy ne legyen pixeles, csíkos vagy foltos, akár a nyomdailag kényes, finom színátmeneteknél sem. Ezért termékeink professzionális nyomdatechnikával készülnek.

Kreatív kártyáinkhoz speciális, digit. nyomdagépet használunk, melynek erőssége, hogy kimondottan a vastag (350-500g) és durva felületű kartonra való nyomtatáshoz lett kifejlesztve. Letisztult dizájnhoz ajánljuk, meghagyva a papír természetes alapszínét.

mattfólia névjegykártya

4. Felületkezelés / mattfólia

Matt fólia: extra vékony (40 mikronos) nyomdai tekercsfólia, diszkréten óvja a papírt a nemkívánatos karcoktól szennyeződésektől, megőrizve természetes jellegét. Nyomtatást követően visszük fel a teljes ívre, pihentetés után kerül sor a vágásra. Lux kártyáink esetében az ár tartalmazza a matt fóliát is!

Laminálás: Nagyban eltér a matt fóliától. A jóval vastagabb fóliatasakot laminálógép segítségével olvasztjuk a papír köré. Névjegykártyák esetében ritkán indokolt ez az eljárás, inkább VIP kártyához, bérlethez ajánljuk, bár a vékony fóliázást ezeknél a termékeknél is jobban szeretjük.

formalakk

5. Felületkezelés / formalakk

A kártyák részleges lakkozása népszerű és rendkívül látványos nyomdai eljárás.

A lakkot fóliázás után visszük fel az ívre, nem a teljes felületre, csak egyes grafikai elemeket, mintákat lakkozunk. A matt felületen megcsillanó motívumok egy új dimenzióba helyezik a kártyákat. Mozgatva szinte elemelkedik a lap síkjából.

Kedvelt megoldás fotót és logót lakkozással kiemelni a matt felületről, de ugyanúgy jó lehet egy önálló grafikai motívum megjelenítése, akár nyomtatás nélkül, csak formalakkal.Célszerű elkerülni a nagyon vékony elemek lakkozását, ahogy a keskeny betűtípusokat is.

sarokkerekítés

6. Méretre vágás - sarokkerekítés

A névjegykártya készítés végső fázisa a kinyomtatott ívek méretre vágása, és egyéb utómunkálatok elvégzése. Szabványméretek: 90 x 50 mm, 85 x 55 mm.

Vágásnál fontos kritérium a párhuzamos élek, a derékszögű oldalak, és a sorjamentes vágási felület. Speciális kötegvágógéppel dolgozunk, ami lehetővé teszi a nagyfokú precizitást.

A sarokkerekítés népszerű procedúra, egyedibbé teszi a kártyát és némileg növeli a tartósságát is. Kuponnál és belépőnél perforálást, hajtott cégkártyáknál pedig a szebb él érdekében bígelést alkalmazunk, hogy elkerüljük a papír kirepedezését.​

Kifutó:
A termék valós méretén túlfuttatott terület a vágási széleken túlnyúló grafikával, képpel, háttérszínnel. Tervezésnél minden esetben kifutót kell alkalmazni, aminek a mérete körbe, minden irányba 2mm.

Biztonsági terület:
A termék vágott méretének szélétől (készméret) befelé kérjük, biztonsági távolságot tartani! Ide ne tervezz szöveget, logót és olyan képeket (kifutó grafikai elemeket leszámítva), melyekből nem szeretnéd, hogy levágjunk. Ennek méret 3mm.

Fájlformátumok
A nyomtatásra szánt terveket elsősorban nyomdakész PDF-ben, esetleg JPG, TIFF fájlban tudjuk fogadni. Kerülendők a Word dokumentumok. Eredeti formájukban a PSD, AI, esetleg CDR fájlok sem alkalmasak nyomdai kivitelezésre. A terv elkészülte után készíts belőlük PDF fájlt „press” minőségben. Végső esetben exportáld JPG-be, 450 dpi felbontásban, CMYK színmóddal. A CorelDraw-val készült terveket semmiképp ne CDR-ben küldd el!

Felbontás
Az elvárt nyomdai minőség érdekében a tervet kérjük, valós méretben (1:1) minimum 300 dpi felbontásban szerkeszteni! JPG-ben történő mentés esetén min. 450 dpi-ben, veszteség nélküli tömörítéssel. 

Színmód
A 4 színes nyomtatáshoz CMYK színmódban, 8 bit/csatorna színmélységgel kérjük a szerkesztést! A dokumentum nem tartalmazhat RGB-s elemeket. Erre fokozottan ügyelj és a leadás előtt futtass le egy ellenőrzést! Mindent konvertálj át RGB-ből CMYK-ba. Mivel az RGB-s képek is 4 színnel (cmyk) lesznek nyomtatva, a nyomat színe jelentősen eltérhet az eredetitől (pl. amit a monitoron látsz). Az ilyen jellegű hibákért nem vállalunk felelősséget!

Pantone színek
Direkt színeket is nyomtatunk, de a weblapunkon közölt árakon termékeink kizárólag négy színnel készülnek, ezért itt csak ezt részletezzük. Ha az eredeti terv (pl. logó) direkt színeket is tartalmaz, kérjük alkalmazd annak CMYK megfelelőjét, egyébként programunk konvertálja át nyomtatás előtt. Az adott színtől függően a kettő között eltérés is lehet, ezért jobb, ha ezt magad ellenőrzöd le még megrendelés előtt.

Színterhelés
A kivitelezés négy alapszíne: C+M+Y+K. A megengedett maximális színterhelés (azaz, a négy szín százalékértéke összesen): 300%. Ne alkalmazz ennél nagyobb értéket még akkor sem, ha a monitoron látott kép megengedné. Egyébként a nyomat túlterhelt lesz és elveszítheti részletgazdagságát, a színek élénkségét!

Fekete és szürke
Szövegeknél, vonalaknál, garafikai elemeknél a fekete színt csak a tiszta fekete (K=100%) színcsatornán szabad megadni, minden más (Cyan, Yellow, Magenta) értéke 0% legyen. Háttereknél (összefüggő fekete tónusoknál) viszont a szebb kitöltés érdekében mélyfeketét ajánlunk, például a következő színértékekkel, %-ban: (30:20:0:100), (30:30:30:100). (40:40:40:100).

Betűtípusok / betűméret
Az esetleges hibák elkerülése érdekében kérjük, a tervezés befejeztével az összes szöveges tartalmat alakítsd görbévé, vagy a PDF készítésekor ágyazd be. Görbítés esetén ügyelj rá, hogy minden legyen átalakítva (pl. szóközök is) Kérjük, ne használj 6 pt-nál kisebb betűméretet. (inverzben 6,5-7 pt).