NévjegyPartner

Magazin, katalógus

A többoldalas, ekszkluzív megjelenésű színes magazin tökéletes megoldás, hogy részletesen bemutasd szolgáltatásodat, termékeidet.
Amikor egy normál, összehajtott prospektus már zsúfolt lenne, célszerű több oldalra váltanod, melyen tagoltabban tudod elhelyezni ajánlatodat. Ügyfeleid is szívesebben lapozgatnak egy szép, szellős kiadványt, így reklámértéke is nagyobb lesz.

Színes magazin nyomtatás A6-től A/4-ig,
vagy egyedi méret megadásával

Rendelheted egyedi méretben 100-350 mm-ig, vagy szabvány méretekben A/3-ig. A szabvány méreteknél általában kevesebb hulladékkal kell számolni, így gazdaságosabb. Többoldalas terméknél, mint a magazin vagy katalógus, ez fokozottan igaz.

A négyzetes forma is rendkívül kedvelt, különleges tördelési megoldásokra kiválóan alkalmas. Ha a magazinhoz borítékot is szeretnél választani, ajánljuk, hogy a boríték szabványokat is vedd figyelembe.

Az oldalak számánál külön értelmezzük a borítót és belíveket. Az összehajtott borító legtöbbször 4 oldalas, de lehet akár kihajtható 6 oldalas is. A belíveket összehajtott lapok képezik, ezért úgy kell tervezned, hogy a száma néggyel osztható legyen.

Papírválasztás a magazin borítójához és a belívekhez

Papírválasztásnál eldöntendő, hogy a borító és az oldalak megegyezzenek-e. A borító egy léptékkel erősebb anyagra is készülhet, viszont ez azzal jár, hogy külön fázisban kell legyártani, így az egy papírra nyomott magazin gazdaságosabb. Jó megoldás a borítót fóliázni. Bár nem lesz lényegesen vastagabb, de jellegében, tapintásában elkülönül, emellett plusz védelmet is kap.

Választható 80-350g-ig, matt vagy fényes műnyomó, ofszet, vagy környezetbarát papír. (viszonyításként: egy fénymásoló papír 80g, vastagabb névjegykártya 350g)

Színes nyomtatás kapcsos tűzéssel vagy ragasztással

A felületkezeléshez általában matt fóliázást alkalmazunk, de fényeset is választhatsz. Egyedi megoldásokat, pl. perforálást is kérhetsz (kuponnál, hajtókánál).

A magazinok kötészete kapcsos tűzéssel, vagy pl. vastagabb kiadványoknál ragasztókötéssel történik. Katalógusoknál a spirálozás is megoldást jelenthet, egy tetszetős fedőlappal.

A kapcsos tűzés irka fűzés néven is ismert, ennél a módszernél két vagy több fűződróttal lesznek összekapcsolva a kinyomtatott ívek (Ha szeretnéd lefűzni a terméket, ehhez omega kapcsot választunk) Ez az egyszerű, gazdaságos és elegáns kötészeti eljárás 80-100 oldalig alkalmazható, a magazin vastagságától függően, efelett hőkötést alkalmazunk.

Kifutó:
A termék valós méretén túlfuttatott terület a vágási széleken túlnyúló grafikával, képpel, háttérszínnel. Tervezésnél minden esetben kifutót kell alkalmazni, aminek a mérete körbe, minden irányba 2mm.

Biztonsági terület:
A termék vágott méretének szélétől (készméret) befelé kérjük, biztonsági távolságot tartani! Ide ne tervezz szöveget, logót és olyan képeket (kifutó grafikai elemeket leszámítva), melyekből nem szeretnéd, hogy levágjunk. Ennek méret 3mm.

Fájlformátumok
A nyomtatásra szánt terveket elsősorban nyomdakész PDF-ben, esetleg JPG, TIFF fájlban tudjuk fogadni. Kerülendők a Word dokumentumok. Eredeti formájukban a PSD, AI, esetleg CDR fájlok sem alkalmasak nyomdai kivitelezésre. A terv elkészülte után készíts belőlük PDF fájlt „press” minőségben. Végső esetben exportáld JPG-be, 450 dpi felbontásban, CMYK színmóddal. A CorelDraw-val készült terveket semmiképp ne CDR-ben küldd el!

Felbontás
Az elvárt nyomdai minőség érdekében a tervet kérjük, valós méretben (1:1) minimum 300 dpi felbontásban szerkeszteni! JPG-ben történő mentés esetén min. 450 dpi-ben, veszteség nélküli tömörítéssel. 

Színmód
A 4 színes nyomtatáshoz CMYK színmódban, 8 bit/csatorna színmélységgel kérjük a szerkesztést! A dokumentum nem tartalmazhat RGB-s elemeket. Erre fokozottan ügyelj és a leadás előtt futtass le egy ellenőrzést! Mindent konvertálj át RGB-ből CMYK-ba. Mivel az RGB-s képek is 4 színnel (cmyk) lesznek nyomtatva, a nyomat színe jelentősen eltérhet az eredetitől (pl. amit a monitoron látsz). Az ilyen jellegű hibákért nem vállalunk felelősséget!

Pantone színek
Direkt színeket is nyomtatunk, de a weblapunkon közölt árakon termékeink kizárólag négy színnel készülnek, ezért itt csak ezt részletezzük. Ha az eredeti terv (pl. logó) direkt színeket is tartalmaz, kérjük alkalmazd annak CMYK megfelelőjét, egyébként programunk konvertálja át nyomtatás előtt. Az adott színtől függően a kettő között eltérés is lehet, ezért jobb, ha ezt magad ellenőrzöd le még megrendelés előtt.

Színterhelés
A kivitelezés négy alapszíne: C+M+Y+K. A megengedett maximális színterhelés (azaz, a négy szín százalékértéke összesen): 300%. Ne alkalmazz ennél nagyobb értéket még akkor sem, ha a monitoron látott kép megengedné. Egyébként a nyomat túlterhelt lesz és elveszítheti részletgazdagságát, a színek élénkségét!

Fekete és szürke
Szövegeknél, vonalaknál, garafikai elemeknél a fekete színt csak a tiszta fekete (K=100%) színcsatornán szabad megadni, minden más (Cyan, Yellow, Magenta) értéke 0% legyen. Háttereknél (összefüggő fekete tónusoknál) viszont a szebb kitöltés érdekében mélyfeketét ajánlunk, például a következő színértékekkel, %-ban: (30:20:0:100), (30:30:30:100). (40:40:40:100).

Betűtípusok / betűméret
Az esetleges hibák elkerülése érdekében kérjük, a tervezés befejeztével az összes szöveges tartalmat alakítsd görbévé, vagy a PDF készítésekor ágyazd be. Görbítés esetén ügyelj rá, hogy minden legyen átalakítva (pl. szóközök is) Kérjük, ne használj 6 pt-nál kisebb betűméretet. (inverzben 6,5-7 pt).