NévjegyPartner

KREATÍV

Kreatív papírra nyomtatott névjegykártya

A természetes elegancia

Egyedi névkártyát szeretnél?

Ismerd meg elegáns, kreatív kartonra nyomtatott kártyáinkat.
Legtöbben egyediek szeretnénk lenni, a névjegykártya pedig egy remek eszköz, hogy megmutathassuk kreativitásunkat. A barázdált felületű kártyák nem csak megjelenésükben, hanem tapintásra is egyediek. Textúrájuk a fakéreghez hasonló, ezáltal természetes, natúr hatást nyújtanak. Króm, arany, vagy csillogó gyöngyház papírra is szívesen nyomtatunk.

Milyen jellegű grafikákhoz ajánljuk?

Visszafogott stílusú minimál dizájnhoz ajánljuk, ahol kiemelten érvényesül a papír természetes jellege.
A kevés grafikai elem (logó, szöveg) mellett célszerű meghagyni a kártya alapszínét, ami lehet hófehér, pezsgő vagy gyöngyházfényű, több színben.

Az általunk felhasznált papírok 250-400 grammosak, kimondottan jó tartással rendelkeznek. Jellegüket tekintve mintázott felületű, enyhén barázdált vagy  sima felületű, csillogó hatásúak.

Jellemző paraméterek:
Erős matt műnyomó papírra nyomtatjuk, igény szerint sarokkerekítve. A kártyák mérete lehet 90×50 mm, vagy bankkártya méret.

•    Nyomtatás: 4+0, 4+4 (CMYK, 1 vagy 2 oldalas)
•    Sarokkerekítés: opció
•    Felületkezelés: nincs
•    50×90 mm, 55×85 mm, 60×60 mm és egyedi méretben

Weblapunkon választható papír típusok:

Rives Tradition, 320 g, textúrált felütű papír, hófehér és pezsgő színben
Curious metal, 250 g, gyöngyházfényű papír több színben (gyöngy, ezüstfehér, fehérarany, arany, króm)
Crush, újrahasznosított papír, natúr színben
Munken Polar, erős 400 g-os, hófehér, matt, sima felületű papír

… Büszke lehetsz névjegyedre!

KREATÍV névjegykártya megrendelés

Megrendelésedet leadhatod a megrendelőlapon, vagy e-mailben is.  A névkártyák grafikai tervezése 200 db-tól díjtalan. Amennyiben kész tervet küldesz, javasoljuk olvasd el tervezési útmutatónkat.  

Kreatív névjegykártya  esetében a választott papír jellegét vagy típusát a megrendelőlap „megjegyzés” mezőjében tüntetheted fel, vagy  ha nem vagy biztos benne, melyik papír passzol leginkább a névjegy grafikához, bízd rák az legoptimálisabb papír kiválasztását. 

Szállítás:

A legyártott kártyáidat erős kartondoboz csomagolásban, vagy minimum mennyiség esetén légpárnás (buborékos) borítékban küldjük házhoz szállítva, hogy biztonságban eljussanak hozzád.

Kifutó:
A termék valós méretén túlfuttatott terület a vágási széleken túlnyúló grafikával, képpel, háttérszínnel. Tervezésnél minden esetben kifutót kell alkalmazni, aminek a mérete körbe, minden irányba 2mm.

Biztonsági terület:
A termék vágott méretének szélétől (készméret) befelé kérjük, biztonsági távolságot tartani! Ide ne tervezz szöveget, logót és olyan képeket (kifutó grafikai elemeket leszámítva), melyekből nem szeretnéd, hogy levágjunk. Ennek méret 3mm.

Fájlformátumok
A nyomtatásra szánt terveket elsősorban nyomdakész PDF-ben, esetleg JPG, TIFF fájlban tudjuk fogadni. Kerülendők a Word dokumentumok. Eredeti formájukban a PSD, AI, esetleg CDR fájlok sem alkalmasak nyomdai kivitelezésre. A terv elkészülte után készíts belőlük PDF fájlt „press” minőségben. Végső esetben exportáld JPG-be, 450 dpi felbontásban, CMYK színmóddal. A CorelDraw-val készült terveket semmiképp ne CDR-ben küldd el!

Felbontás
Az elvárt nyomdai minőség érdekében a tervet kérjük, valós méretben (1:1) minimum 300 dpi felbontásban szerkeszteni! JPG-ben történő mentés esetén min. 450 dpi-ben, veszteség nélküli tömörítéssel. 

Színmód
A 4 színes nyomtatáshoz CMYK színmódban, 8 bit/csatorna színmélységgel kérjük a szerkesztést! A dokumentum nem tartalmazhat RGB-s elemeket. Erre fokozottan ügyelj és a leadás előtt futtass le egy ellenőrzést! Mindent konvertálj át RGB-ből CMYK-ba. Mivel az RGB-s képek is 4 színnel (cmyk) lesznek nyomtatva, a nyomat színe jelentősen eltérhet az eredetitől (pl. amit a monitoron látsz). Az ilyen jellegű hibákért nem vállalunk felelősséget!

Pantone színek
Direkt színeket is nyomtatunk, de a weblapunkon közölt árakon termékeink kizárólag négy színnel készülnek, ezért itt csak ezt részletezzük. Ha az eredeti terv (pl. logó) direkt színeket is tartalmaz, kérjük alkalmazd annak CMYK megfelelőjét, egyébként programunk konvertálja át nyomtatás előtt. Az adott színtől függően a kettő között eltérés is lehet, ezért jobb, ha ezt magad ellenőrzöd le még megrendelés előtt.

Színterhelés
A kivitelezés négy alapszíne: C+M+Y+K. A megengedett maximális színterhelés (azaz, a négy szín százalékértéke összesen): 300%. Ne alkalmazz ennél nagyobb értéket még akkor sem, ha a monitoron látott kép megengedné. Egyébként a nyomat túlterhelt lesz és elveszítheti részletgazdagságát, a színek élénkségét!

Fekete és szürke
Szövegeknél, vonalaknál, garafikai elemeknél a fekete színt csak a tiszta fekete (K=100%) színcsatornán szabad megadni, minden más (Cyan, Yellow, Magenta) értéke 0% legyen. Háttereknél (összefüggő fekete tónusoknál) viszont a szebb kitöltés érdekében mélyfeketét ajánlunk, például a következő színértékekkel, %-ban: (30:20:0:100), (30:30:30:100). (40:40:40:100).

Betűtípusok / betűméret
Az esetleges hibák elkerülése érdekében kérjük, a tervezés befejeztével az összes szöveges tartalmat alakítsd görbévé, vagy a PDF készítésekor ágyazd be. Görbítés esetén ügyelj rá, hogy minden legyen átalakítva (pl. szóközök is) Kérjük, ne használj 6 pt-nál kisebb betűméretet. (inverzben 6,5-7 pt).