NévjegyPartner

LUX

Mattfóliás névjegykártyák formalakkos felületkezeléssel

Stílus és Minőség

Nyűgözd le ügyfeleidet látványos, LUX névkártyáinkkal

Lux kártyáinkat nyomtatás után mindkét oldalán vékony mattfólia réteggel látjuk el, így védve a kopástól, festéklehúzódástól. A választható magas fényű UV formalakk és a matt fólia kontrasztja kivételes vizuális látványt eredményez. Egy lakk réteggel bevont grafikai elem ránézésre szinte kiemelkedik a kártya síkjából a ráeső fény hatására.

Miért ajánljuk a kártyák mattfóliás felületkezelését?

Fontosnak tartjuk, hogy kártyáink bírják a gyűrődést és mindig a legjobb formádat mutassák. Védelem nélkül nemcsak a papír, a színes nyomatok is fokozottan sérülékenyek. Tapasztaltunk szerint különösen indokolt a fólia használata fullcolor nyomatoknál, ahol festék egészen a kártya széléig kifut. Az általunk használt extra vékony fóliának köszönhetően a papír természetes jellegét is megőrzi.

Mitől különlegesek az UV formalakkos névjegykártyák?

Az UV formalakozás egy népszerű felületkezelési eljárás, ami fokozott esztétikai élményt nyújt. Fényhatását tekintve az UV formalakkal bevont nyomat felülmúlja az összes egyéb, nem UV eljárással kezelt nyomat csillogását. Amikor kézbe veszünk egy ilyen kártyát, egyből feltűnik, hogy a ráeső fény szögétől függően különböző pontjain csillan meg a lakkozott grafika. Ahogy fordítjuk, döntjük, úgy változik a csillogó effekt terülése.

Hogyan érdemes a lakkozást alkalmazni?

Célszerű a grafika specifikus területein alkalmazni, hogy oda vonzza a tekinteteket. Gyakori megoldás egy-egy formaelemet, logót, fényképet kihangsúlyozni vele, de grafikától különálló dizájnelemként is alkalmazhatjuk, akár a kártya hátoldalán.

… Büszke lehetsz névjegyedre!

LUX névjegykártya megrendelés

Megrendelésedet leadhatod a megrendelőlapon, vagy e-mailben is.  A névkártyák grafiaki tervezése 200 db-tól díjtalan, LUX kártyáink esetében a hátlap nyomtatásáért nem számítunk felárat. Amennyiben kész tervet küldesz, javasoljuk olvasd el tervezési útmutatónkat.  

LUX névkártyáink mattfóliás felületkezeléssel készülnek, ha formalakkozást is szeretnél, a megrendelőlap legördülő menüjéből válaszd a „Lux+formalakk” opciót.  Ha nem vagy biztos benne, hogy névjegyed mely elemeit lenne célszerű lakkozni, lépj velünk kapcsolatba és szívesen segítünk.

Szállítás:

A legyártott kártyáidat erős kartondoboz csomagolásban, vagy minimum mennyiség esetén légpárnás (buborékos) borítékban küldjük házhoz szállítva, hogy biztonságban eljussanak hozzád.

Kifutó:
A termék valós méretén túlfuttatott terület a vágási széleken túlnyúló grafikával, képpel, háttérszínnel. Tervezésnél minden esetben kifutót kell alkalmazni, aminek a mérete körbe, minden irányba 2mm.

Biztonsági terület:
A termék vágott méretének szélétől (készméret) befelé kérjük, biztonsági távolságot tartani! Ide ne tervezz szöveget, logót és olyan képeket (kifutó grafikai elemeket leszámítva), melyekből nem szeretnéd, hogy levágjunk. Ennek méret 3mm.

Fájlformátumok
A nyomtatásra szánt terveket elsősorban nyomdakész PDF-ben, esetleg JPG, TIFF fájlban tudjuk fogadni. Kerülendők a Word dokumentumok. Eredeti formájukban a PSD, AI, esetleg CDR fájlok sem alkalmasak nyomdai kivitelezésre. A terv elkészülte után készíts belőlük PDF fájlt „press” minőségben. Végső esetben exportáld JPG-be, 450 dpi felbontásban, CMYK színmóddal. A CorelDraw-val készült terveket semmiképp ne CDR-ben küldd el!

Felbontás
Az elvárt nyomdai minőség érdekében a tervet kérjük, valós méretben (1:1) minimum 300 dpi felbontásban szerkeszteni! JPG-ben történő mentés esetén min. 450 dpi-ben, veszteség nélküli tömörítéssel. 

Színmód
A 4 színes nyomtatáshoz CMYK színmódban, 8 bit/csatorna színmélységgel kérjük a szerkesztést! A dokumentum nem tartalmazhat RGB-s elemeket. Erre fokozottan ügyelj és a leadás előtt futtass le egy ellenőrzést! Mindent konvertálj át RGB-ből CMYK-ba. Mivel az RGB-s képek is 4 színnel (cmyk) lesznek nyomtatva, a nyomat színe jelentősen eltérhet az eredetitől (pl. amit a monitoron látsz). Az ilyen jellegű hibákért nem vállalunk felelősséget!

Pantone színek
Direkt színeket is nyomtatunk, de a weblapunkon közölt árakon termékeink kizárólag négy színnel készülnek, ezért itt csak ezt részletezzük. Ha az eredeti terv (pl. logó) direkt színeket is tartalmaz, kérjük alkalmazd annak CMYK megfelelőjét, egyébként programunk konvertálja át nyomtatás előtt. Az adott színtől függően a kettő között eltérés is lehet, ezért jobb, ha ezt magad ellenőrzöd le még megrendelés előtt.

Színterhelés
A kivitelezés négy alapszíne: C+M+Y+K. A megengedett maximális színterhelés (azaz, a négy szín százalékértéke összesen): 300%. Ne alkalmazz ennél nagyobb értéket még akkor sem, ha a monitoron látott kép megengedné. Egyébként a nyomat túlterhelt lesz és elveszítheti részletgazdagságát, a színek élénkségét!

Fekete és szürke
Szövegeknél, vonalaknál, garafikai elemeknél a fekete színt csak a tiszta fekete (K=100%) színcsatornán szabad megadni, minden más (Cyan, Yellow, Magenta) értéke 0% legyen. Háttereknél (összefüggő fekete tónusoknál) viszont a szebb kitöltés érdekében mélyfeketét ajánlunk, például a következő színértékekkel, %-ban: (30:20:0:100), (30:30:30:100). (40:40:40:100).

Betűtípusok / betűméret
Az esetleges hibák elkerülése érdekében kérjük, a tervezés befejeztével az összes szöveges tartalmat alakítsd görbévé, vagy a PDF készítésekor ágyazd be. Görbítés esetén ügyelj rá, hogy minden legyen átalakítva (pl. szóközök is) Kérjük, ne használj 6 pt-nál kisebb betűméretet. (inverzben 6,5-7 pt).